top of page

DIAVETÍTÉS - MS POWERPOINT

Tárgymutató

PowePoint tudnivalók
PowerPoint tippek

Billentyűkombinációk

Tanácsok, tippek

Ajánlott könyvek

Microsoft Office: PowerPoint


Manapság még mindig a legfontosabb számítógépes alkalmazások között tartjuk számon a Microsoft Office programcsomagját. Több évtizedes múltra visszatekintő és folyamatosan fejlődő szoftvereik segítségével képesek lehetünk a szövegszerkesztési, táblázatkezelési és prezentációkészítési feladatok elvégzésére. Mint jeleztük, a publikálás és kutatás, az adatok nyilvántartása végett nagy terhet vesznek le a vállunkról. Ennek ellenére sok „életmentő” tipp és trükk van az MS Office tarsolyában, melyeket használva sokkal gyorsabban leszünk képesek a munkánkat elvégezni, emellett értekezni fogunk a legtöbbet idézett problémákról és azok megoldásairól is. Ebben a fejezetben pontokba szedve láthatjátok, hogy mit és hogyan tudtok elvégezni!

A kutatásaink bemutatásának alapkelléke lehet a Microsoft Office programcsomag másik tagja a PowerPoint. Segítségével látványos prezentációkat készíthetünk a közönségünk számára. Kiegészítésképp megjegyezzük, hogy nem csak a PowerPoint létezik, mint prezentációs eszköz. Több ingyenesen elérhető „testvére” is megtalálható, mellyel hasonlóképpen tudtok előadást bemutatni!

Hasznos tippek 

Alapvető tanácsok

  • Talán nincs is zavaróbb, amikor egy PowerPoint prezentáció nem látható a hátsóbb sorokból. Ennek kiküszöbölésére a két legfontosabb tényezőre hívjuk fel a figyelmet. Egyrészt ne használjunk zsúfolt, kis betűkkel írt prezentációkat, másrészt figyeljünk oda a színek összeállítására! Az egymásba olvadó színek és a nem elégséges méretű betűk elvonják az előadásunk élvezeti értékét.

  • A diavetítésnek nem az a lényege, hogy minél több információt jelenítsünk meg. Sőt! Próbáljunk meg lényegretörőek lenni, kevés tömött szöveget alkalmazni! A diasor ne álljon túl sok diából sem, hiszen az is unalmassá és élvezhetetlenné teszi azt.

bottom of page