top of page

LEGHASZNOSABB PROGRAMOK ÉS WEBES FELÜLETEK

Az internet adta lehetőségek végtelen tárházában nagyon sok hasznos dolgot találhatunk, amik megkönnyítik a mindennapjainkat. Az online közösségi terek mellett ma már ott intézzük a vásárlásainkat, hivatalos ügyeinket és segítséget is kaphatunk a munkánk során. Ebben az összeállításban néhány olyan felületet mutatunk, melyek használata megkönnyíti a kutatási folyamatot és szervezését.

Google Form

Kérdőívkészítő

A Google Form a Google saját készítésű kérdőívszerkesztő felülete. A rendszerbe való ingyenes regisztrációt követően elkészíthetjük a saját kérdőívünket, melynek adatai menthetővé válnak, illetve gyors statisztikát is készíthetünk róluk! Alkalmazhatóak rajta a Likert skálák és szöveges válaszok is. 

Google Drive

Online tárhely

Fájlok mentésére alkalmas tárhelyet biztosít a Google a felhasználói számára. Kutatásaink eredményét a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban menthetjük el itt.

Google Dokumentumok

Dokumentumszerkesztő

A Google dokumentumszerkesztőjével online is készíthetünk Word, Excel vagy PowerPoint fájlokat, melyeket online elérhetősége miatt bárhol megnyithatunk és egyszerűen küldhetünk el ismerőseinknek.

PDF to DOC

Sokoldalú online kovertáló

Biztosan szükségünk van olykor arra, hogy bizonyos fájlformátumok között váltani tudjunk. Ennek az oldalnak a segítségével gyorsan és egyszerűen végezhetjük el ezt a feladatot.

SurveyMonkey

Kérdőívkészítő

A Google Form mellett egy másik, igen jól használható és kellemes kezelőfelülettel rendelkező kérdőívkészítő szolgáltatás

Prezi

Diakészítő

A Prezi egy online bemutatókészítő alkalmazás, mely újszerű megoldásával több újdonságot is képes mutatni nekünk. Merőben új diavetítési stílusával kelti fel a közönség figyelmét.

Endnote

Hivatkozáskezelő

Az Endnote, a Zoterohoz hasonlóan egy hivatkozáskezelő program, melynek segítségével gyorsan és egyszerűen helyezhetjük el idézeteinket és forrásainkat szöveg közben és a szöveg végén is.

Zotero

Hivatkozáskezelő

A Zotero hivatkozáskezelő program segítségével gyorsan és egyszerűen helyezhetjük el idézeteinket és forrásainkat szöveg közben és a szöveg végén is.

Wolfram Alpha

Online képletmegoldó

A kutatáshoz hozzátartoznak a számolások és a mérések is. A Wolfram Alpha segítségével képleteket oldhatunk meg és deríthetünk fel könnyedén, egyszerűen.

Trello

Projektszervező

A Trello segítségével egyszerűen rendezhetjük a projekteinket és megbeszéléseinket, hasznos lehet a közös, csapatban végzett munka vagy a mindennapok során.

Please reload

bottom of page